Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Skolen I Sydhavnens logo
Mobil menu

Referat fra skolebestyrelsen 2022 August

Deltagere:

Forældre

Helen Duus Møllerskov (Ella 9V, Eik 6V)

Signe Kragelund Schmidt (William 3Y, Valdemar 7B)

Friederike Juliane Benecke (Luke 1X)

Nadine Karim Forsström (Sophia 5X, Emmily 0U)

 

Maja Storm Mortensen (Liva 4B, Arthur 0Y)

Regina Elisabeth Birkemosegård (Filippa 3X, Jonathan 4D)

Tara-Jayne Aurora Wilson Nielsen (Trystan 4A)

 

Ida Wolff Andreasen (Julia 9U, Maya 6V)

Andrea Karner (Robin 6X, Mollie 3Y)

Tania Hav Kidmose (Nilas 4D, Nova 1Y)

 

Personale

Mike Bukkehave Carlsen (Pædagog - Skolen i Sydhavnen)

Sekretariat (Ledelsen)

Morten Biering (Skoleleder - Skolen i Sydhavnen)

Line Rask (Leder - Skolen i Sydhavnen)

 

Afbud:

Louise Slothuus Pedersen (Fiona 2X, Oskar 6X)

Jannie Brix-Vallentin (Lærer - Skolen i Sydhavnen)

Lotte Schultz (Leder - Skolen i Sydhavnen)

Mette Buus Brandt (Leder - Skolen i Sydhavnen)

Michael Raagefelt Langkilde (KKFO-leder - Skolen i Sydhavnen)

Rasmus Ørnemose Peetz (Lærer - Skolen i Sydhavnen)

 

Dagsorden:

Referat:

  1. Skole i fakta og tal en intro fra skolelederen.

Morten fortæller om skolens historie.

Han har været med fra starten af skolens start i 2012 med 70 børn, fem personaler og Morten. Skolebygningen brændte og det blev derfor først muligt at flytte ind i 2015 efter at elever og personaler var huset i pavilloner. I en opstart havde Europaskolen også huse her.

Området er vokset og der er blevet brug for at skolen der oprindeligt er bygget som tre-sporet skole er nu disponeret til en firesporet skole.

I den udvidelse er der fundet midlertidige løsninger til der er permanente løsninger for bygninger på plads.

 

Vi har i snit skrevet 100 nye elever ind pr år ud over den naturlige tilgang af 0. klasser uden der har været stor afgang af 9. klasser. Der har samtidig også været en stor tilgang af personale i takt med at skolen vokser.

 

Igennem mange processer om, hvordan vi samles når vi vokser, har skolen haft Arbejdsmiljø København været med til at skolen, hvor en kerneopgave defineres af skolen og skolen har også etableret et samarbejde med Louise Klinge, hvor vi har uddannet relationsvejvisere. Når vi er så mange nye kollegaer sammen er relationer imellem også vigtige ud over også at være relationsstærke i forhold til eleverne.

 

Som udviklingsområde er udvidelsen, Kerneopgaven og Relationsvejviser de sidste fra det tidligere. I Københavns Kommune er vi tilknyttet nye udviklingsområder; Co-teaching, Aktionslæring og konflikthåndtering.

 

I København er der lærermangel og vi kan mærke det allerede nu.

 

Vi er i dag knap 900 elever fordelt på ti årgange, med tilflytningen kan vi se tegn på, at der er en stagnering, vi kan mærke at Sluseholmens Skole også er kommet og kan tage fra på elevoptag i de yngste klasser.

 

Så længe SIS er i udvikling, kan vi stadig sige stop ved 21 elever i klasserne, hvis man er elev udefra. Elevtallet har betydning for skolens økonomi. Lige nu har vi et budget på 52 mio. samlet skole og KKFO, Skolen har 46 Mio. og KKFO 6 mio. Lige nu løber KKFO rundt økonomisk, men skolen har et budgetteret underskud på 3 mio.

 

Vi har pt to matrikler; skolen og idræt. Bygningen med idræt deler vi ud til daginstitution og fritidsklub. Vi låner idrætsfaciliteter hos TDC og Hafniahallen. Vi er stadig under udvikling og i gang med ombygninger i eksisterende bygning og ny matrikel til udskolingen, der skal deles med institutioner 0 – 6 år.

 

Vi er en skoleleder, tre afdelingsledere, KKFO-leder, en køkkenleder, to kokke, to opvaskere og en assistent.

65 lærere, 4 bhk.-ledere, 19 pædagoger, 2 inklusionsvejledere, 7-8 medhjælpere, 44 registrerede timelønnede vikarer.

 

Personaleomsætningen er 21, 2 % - vi har et sygefravær på 11% det er både kort-tid og langtidssygdomme. Der er sagt farvel til tre af de langtidssyge. Skolen ligger lidt under kommunens gennemsnit og lidt over skolens eget mål for sygefravær.

 

Bygningerne tilhører Københavns Kommune. Rengøring og gårdmænd er under Københavns Kommune og er derfor ikke ansat af skolen.

Skolens lokaler lånes af fritidsbrugere via Kultur og Fritid, det er primært idræt, men der er også andre lokaler.

 

  1. At være skolebestyrelse ved Helen Duus

Helen blev valgt som næstformand sidste år og da formanden er gået af, er det næstformanden indtil konstituering.

 

At være med i bestyrelsen giver et indblik i, hvad det er der sker i en skole.

Medlemmer af bestyrelsen er forældre, der har forældremyndighed over de børn der går på skolen, der er to medarbejderrepræsentanter en for lærerne, en for pædagogerne og så er eleverne repræsenteret mindst via elevrådslæreren.

Skoleledelsen fungerer som sekretariat for bestyrelsen.

 

Formanden vælges af de repræsentanter der er til stede. Formanden er ansigtet udadtil, men det er hele bestyrelsen også.

Næstformanden kan besluttes og kan fungere som sparringspartner til formanden. Formand og næstformand kan ikke træffe beslutninger udenom bestyrelsen.

 

Bestyrelsens vigtigste opgave er at fastsætte principper og føre tilsyn med dem.

 

Møderne er altid lukkede og der kan ikke refereres udenom det referat der sendes ud. Bestyrelsesmedlemmerne har tavshedspligt og det der sker på møderne må ikke bringes videre. Til gengæld er der en forventning om at bestyrelsesmedlemmerne læser referatet igennem inden det frigives.

 

Når man er medlem af bestyrelsen er man også medlem af Skole og Forældre.

 

Vigtige tilsynsområder er principperne. Der er lige nu tretten principper og ikke alle kan nås igennem på et år, så der skal prioriteres i hvilke der tages fat på.

Bestyrelsen har også lavet et værdiregelsæt, hvor ordensreglerne er blevet præsenteret for personalet og eleverne. De skal også præsenteres for forældrene.

 

  1. Hvorfor være med i bestyrelsen
    1. Her er alle med

 

Alle medlemmerne præsenterer sig og fortæller hvorfor de er med i bestyrelsen og hvilken baggrund de kommer med.

 

  1. Forretningsorden

(Bilag)

 

Forretningsordenen blev godkendt sidste gang i 2015. Forslag til forandring til forretningsordenen er, at der omkring suppleanter bliver tilføjet at de gerne må møde frem til møderne.

Forslag skrives ind i forretningsordenen, som bliver taget op til afstemning ved næste skoleår.

  1. Konstituering
    1. Formand
    2. Næstformand
    3. Medlemmer
    4. Suppleanter

 

 

Formand: Helen Duus Møllerskov (Ella 9V, Eik 6V)

 

Næstformand: Ida Wolff Andreasen (Julia 9U, Maya 6V)

 

Medlemmer: Signe Kragelund Schmidt (William 3Y, Valdemar 7B), Tara-Jayne Aurora Wilson Nielsen (Trystan 4A), Friederike Juliane Benecke (Luke 1X), Nadine Karim Forsström (Sophia 5X, Emmily 0U), Louise Slothuus Pedersen (Fiona 2X, Oskar 6X)

 

Suppleanter: Regina Elisabeth Birkemosegård (Filippa 3X, Jonathan 4D), Andrea Karner (Robin 6X, Mollie 3Y), Tania Hav Kidmose (Nilas 4D, Nova 1Y), Maja Storm Mortensen (Liva 4B, Arthur 0Y)

 

 

  1. Pause og mad

 

 

  1. Nyt fra:
    1. Nyt fra medarbejdere lærere
    2. Nyt fra medarbejdere pædagoger
    3. Nyt fra ledelsen
      1. Corona lige nu
    4. Nyt fra formanden

.

Nyt fra lærerne: Der var ikke repræsentation

Nyt fra pædagogerne: KKFO er lige nu delt op i årgange. I KKFO på 2. årgang skal der til at være gang i noget e-sport, baggrunden er at lære børnene på en god og sund måde indføring i e-sport.

Nyt fra ledelsen: Der er ikke noget at sige om corona. Vi er i tredje uge af skoleåret. Lærerne mødte ind 1. august til forberedelse. I den uge er der også livredning, 1. hjælp og vandsikkerhedskurser. I år er den største forstyrrelse den nye betalingsordning i Madskolen, det fungerer ikke og Morten har på vegne af SIS og andre skoler i området sendt en klage. Ellers har der været rimelig ro om skolestarten. Den afdelingsopdelte skole er ved at tage form. Der er blevet ansat to nye sekretærer som er ved at finde fod.

Nyt fra formanden: Da der var konstituering, var der intet fra formanden.

  1. Evt.: Skal indgives inden mødet starter

Kontaktforældregruppen på Aula er der ved at komme styr på. Der kommer et kontaktforældremøde i efteråret som bestyrelsen faciliterer.

  1. Næste Bestyrelsesmøde: 

Mandag 26. september