Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Skolen I Sydhavnens logo
Mobil menu

Referat december 2020

 Skolebestyrelsesmøde Skolen i Sydhavnen

Mandag den 14. december - 2020 kl. 17-19

Deltagere:

Caroline Norén Stevns, Formand (Mødeleder)

Helene Wad Christansen, næstformand

Signe Kragelund Schmidt, Forældrerep.  

Marianne Røder Pedersen, Forældrerep

Robert Michael Walker, Medarbejderrep.

Pædagog

Jannie Valentin, Medarbejderrep., lærer

Morten Biering, Skoleleder

Lotte Schultz, Souschef,

Line Rask, ledelse, referent

Rasmus Peetz, elevrådslærer

 

Afbud:

Ditte Bjerregård, Forældrerep.

Lars Ellebæk Harboe Forældrerep. Sup.

Mette Marie Knudsen, Forældrerep. Sup.

Louise Slothuus Pedersen, Forældrerep. sup.

Sarah Crone, Næstformand

 

Dagsorden:

Referat:

  1. Nyt fra elevrådet 10 min

 

Frederikke Asmussen fra 8. klasse er valgt til formand

Ella fra 4. klasse er valgt som næstformand.

Elevrådet er mødtes to gange inden vi igen skulle lukke ned. Coronarestriktionerne er det der fylder for elevrådet. På næste møde skal der tales om, hvad der fungerer godt og hvad der godt kunne tænkes at blive ændret.

Formanden har været til to møder om de to nye skoler der skal bygges, her har formanden skulle tale om, hvad der har fungeret for os som ny skole.

Indtil nu er elevrådet ikke mødtes på Teams.

  1. Nyt fra:
    1. Nyt fra medarbejdere lærere
    2. Nyt fra medarbejdere pædagoger
    3. Nyt fra ledelsen
      1. Corona lige nu
      2. Hændelse med politi
    4. Nyt fra formanden
  1. Fra MED vil lærerne gerne fortælle at der er mange der er fraværende lige nu. Der er flere sygemeldinger end normalt og det kræver en del mere af de kollegaer, der er på arbejde. Pga. de mange kontaktflader i jobbet og risiko for smitte og de mange forskellige retningslinjer der kommer, giver det utryghed og forvirring og skaber forstyrrelser i teamene.

Der kommer uens tilbagemeldinger alt efter hvem man spørger af coronalinjer. Skolen får vejledning fra kommunens-coronalinje og der er der enshed. En medarbejder der er usikker ringer til egen læge og coronalinjen og det er lidt forskelligt hvilket svar man får alt efter hvem man spørger. I ledelsen er det besluttet, at vi følger retningslinjerne fra kommunens coronalinje. Det er heller ikke altid at forældre følger retningslinjerne. Det skaber utryghed. Smitteopsporingen følger sagerne individuelt og derfor kan det også give forskellige vejledninger.

  1. Det er også genkendeligt hos pædagogerne med den utryghed der også tales om hos lærerne. Pædagogerne supplerer ind med, at der i nogle teams er aftalt at man ved testhjemsendelse deltager online i møder.

Der ud over har der været klassesammenlægning på 2.årgang og det har været en stor proces. – uddybes i punkt 7.

  1. Corona lige nu: Frem til efterårsferien har vi gået let igennem, i oktober og november er der kommet flere til test og personaler der har været hjemsendt. Få personaler har været syge og få elever har været syge.

Generelt har alle årgange på skolen har været ramt i forhold til enten lærerskifte, lærerfravær, sammenlægninger, udeskole og andet. Det er en historik i skolen i vores opbygningsfase. Vi har flere på barsler og nogle siger op og finder nye jobs. Der sker mange ting, ikke kun Corona er årsag til.

Ledelsesmæssigt har vi fået lov til at lave et opslag på en afdelingsleder mere fra 1. marts. Det er et opslag på en afdelingsleder på mellemtrinnet. Bestyrelsen bliver også involveret i den ansættelsesproces.

Kvartalsmæssigt er der opfølgning på elevfravær. Der er en lille stigning i andelen af ulovligt fravær.

Hændelse med politiet: Ledelsen informerer om episoden. Der er tæt samarbejde med SSP og skolen samarbejder med forældrene.

  1. Nyt fra formanden – bestyrelsen ser på hvem der deltager i ansættelsesforløbet.
  1. Vikardæknings princippet. Vi skal have besluttet et princip.

Det er overordnet tænkt, hvad det formålet med princippet er. Så er der underlæggende for, hvad der ligger af ansvar hos ledelse, personale og skolebestyrelse.

Forslag til ny formulering: Skolen tilstræber et højt fagligt niveau i undervisningen ved vikardækning og ansætter fortrinsvis vikarkorps, der har interesse indenfor lærerfaget og klasseledelse. Der skal stå at skolen ansætter kvalificeret personale til vikardækningen.

Kommentarer til punkt om at elevrådet skal involveres. Ny formulering: Ledelsen sikrer, at elevernes oplevelser af skolens vikardækning bliver hørt via elevrådet mindst en gang årligt.

Forslag til at der bliver skrevet ind i princippet, at 6. til 9. klasse kan sættes til at arbejde selvstændigt med en opgave i klassen/på skolens område med nabotilsyn. I de tilfælde, hvor det giver mening kan eleverne sendes hjem med opgaver (ydertimer) – dette gælder dog ikke 6. klasse.

 

Bestyrelsen godkender princippet ud fra de ændringer og kommentarer der er drøftet 😊. Det bliver skrevet rent og lagt på skolen hjemmeside. Næste skridt er at ledelse og personale arbejder med de nye retningslinjer som princippet afføder.

  1. Kontaktforældre. Hvor skal vi hen efter princippet nu er vedtaget?
    1. Møder med kontaktforældre
    2. Kommunikation om hvad og hvordan?

 

  • Bestyrelsen kommer med et oplæg til hvad det skal holdes møde med kontaktforældrene om. I januar sendes der en invitation til kontaktforældrene.
  • Der skal indgå en kommunikationsmodel for kontaktforældrene i den planlægning.

Pause

  •  Mad.
  1. Skolestruktur
    1. Mail fra borgmesterkontor om bestyrelsens holdning svar skal gives inden mødet, så her til orientering

Bilag

 

Bestyrelsen deltog med tre medlemmer til møde med borgmesteren.

 

Vi godt kan se en fordel ved en selvstændig udskoling. Men det er ikke noget vi på SIS ser os som en del af det, da vi har vores egen udskoling der skal opbygges. Og vi er ved at blive en hel udviklet firesporet skole. Der er enighed fra både bestyrelse, personale og elevråd. Skolen vil gerne samarbejde og inviteres ind. Det vi har sagt nej-tak til er, at vi ikke ønsker at blive inviteret ind i en ny proces med særskilt udskoling i en ny skolestruktur.

 

 

  1. KKFO Forældreråd
    1.  I forbindelse med at København har etableret KKFO i hele byen skal der tages stilling til samarbejde med forældrerådet.

 

Der skal tages stilling til, hvordan skolebestyrelsen ønsker at arbejde ind i den overgang der er med den nye struktur.

Der er forslag til at der i en overgang, så inviteres forældrerådet med til bestyrelsesmøderne.

 

  1. Klassesammenlægning orientering

 

Der er gennemført klassesammenlægning på 2.årgang og det har været en stor proces. Principperne for klassesammenlægninger er fulgt. Der har været møder omkring hvordan børnene bliver hørt omkring processen. Alle børn blev hørt enten gennem dialog med forældre eller pædagoger/lærere. Alle svar er analyseret og det er landet fint. Der har været lidt tårer undervejs og kun ganske få forældrehenvendelser efterfølgende, som der er fulgt op på. Det har været en omfattende proces, som har taget meget tid. Ledelsen har været med på teammøder og rost personalet for den måde det er håndteret. På teamet arbejder de rigtig meget med relationer mellem børnene.

Fra forældreside har der været både bekymring omkring hvordan en sammenlægning vil ske, både at man som forældre skal forholde sig til en ny forældregruppe og skabe det samarbejde og også hvordan det har virket fra et børneperspektiv. Det har været en fin proces, ikke en nem proces, der er mange følelser involveret. Forklaringerne og begrundelserne for opdelingerne har været gode og argumenteret selvom det stadig er sårbart. Børneperspektivet og hvad børnene kan se og at de måske kan hjælpes er et fortløbende arbejde.

Princippet om at der er mindst en god ven i den nye klasse og mindst en tæt voksen er overholdt.

 

  1. Sager med BUF
    1. Cykelsti
    2. Nyt byggeri
    3. Gammelt byggeri

Cykelsti: Ikke noget nyt.

Gammelt byggeri: Vi fået udskiftet alle vinduerne som nu lukker indad, så vi nu kan åbne vinduerne og få frisk luft.

Idrætsfaciliteter. Der er midlertidigt kommet en løsning, hvor skolen får mulighed for at bruge TDC-hallen indtil den nye hal bliver bygget på den grund mellem p-hus og kirken.

Nyt byggeri er nu i den fase, hvor alle tegninger skal godkendes.

  1. Evt.: Skal indgives inden mødet starter

 

  1. Næste Bestyrelsesmøde: 

Tirsdag d. 26. januar kl. 17 - 19